සුදු සහ දුඔුරු පැහැති පෝෂ්යජනක එළවළු සහ පළතුරු
සුදු හා දුඔුරු පැහැ එළවළුවලට බැක්ටීරියා හා වෛරසවලට එරෙහිව සටන් කළ හැකි ඇලිසින් හා දිලීරවලට එරෙහිව සටන් කළ හැකි ෆයිටොකෙමිකල් අඩංගුය . මෙම කාණ්ඩයේ එළවළු ,පලතුරු ස්වාභාවිකව ප්රතිජීවකයක් බඳුය . සුදු පැහැ එළවළු ගෙඩි සමහර පිළිකා පෝෂිතයන්ගෙන් වැළදෙන රෝග අවම කරන අතර කොලෙස්ටරෝල් මට්ටමද අඩු කරයි. ප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය සවිමත් කරයි .
ලුනු , සුදුලූනූ ,කෙසෙල් ගෙඩි ,පෙයාර් ස් ,ගෝවා , ඉගුරු ,බිම්මල් , අර්තාපල් , ටර්නිප් හා තිරිගු අයත් වන්නේ මේ ආහාර කාණ්ඩයටය . සුදුලූනූ හා ලූනූ කැපු පසු මිනිත්තු කිහිපයක් උස් අතට කපන ලෑල්ලේ තබන්න. එය වාතයේ ඔක්සිජන් සමග එක් වී ආරක්ෂාකාරී ද්රව්ය නිපදවා ගනියි .
Comments
Post a Comment