සීනි විස ඇයි කියලා ඔබ දන්නවාද ?
සීනි ප්රධාන වශයෙන් ග්ලූකෝස් සහ ෆෘක්ටෝස් වැඩි වීම මයිට්රොකොන්ඩ්රියල් අක්රීයතාවයට හේතු වේ. මයිට්රොකොන්ඩ්රිය අක්රීය වීම ඉන්සියුලීන් ප්රතිරෝධය ඇතුළු පරිවෘත්තීය අක්රමිකතා වැඩි වන අතර එය අවසානයේ දියවැඩියාව ඇතුළු බෝ නොවන රෝග රුසක් වර් ධනය වීමට සහ පවතින රෝග දරුණු අතට හැරීමට හේතු වේ. එකතු කරන ලද සීනි පරිභෝජනය , තරබාරුකම ,අධි රුධිර පීඩනය සහ අසාත්මිකතාවය වැනි හෘද රෝග අවදානම් සාධක වැඩි කරයි . තෙල් නිෂ්පාදනය වැඩි කළ හැකි අතර ,මේ සියල්ල පිළිකා සඳහා අවධානම් සාධක වේ. සීනි සහිත ආහාර මඟින් සම වයසට යාම සහ රුලි වැටීම වේගවත් කළ හැකියි . අඛණ්ඩව ඉහළ යන රුධිරයේ සීනි මට්ටම ඔබේ වකුගඩු වල සියුම් රුධිර නාල වලට හානි කළ හැක.
උපුටා ගැනීමක් ......................
Comments
Post a Comment